Organisator ID&T blij dat ‘bestuurders zijn opgestaan’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Evenementenorganisator ID&T is blij dat “vele lokale en regionale bestuurders de afgelopen dagen zijn opgestaan en het duidelijk niet eens zijn met de veel te beperkte voorgenomen versoepelingen”, aldus algemeen directeur Ritty van Straalen. Vrijdagavond worden enkele versoepelingen van de huidige coronamaatregelen aangekondigd, maar voor de cultuursector komen die er nog niet.

“Het valt niet te rijmen dat de gehele cultuur- en evenementensector volledig genegeerd is in deze ronde van minimale versoepelingen. Wij vragen het kabinet al maanden om perspectief te bieden en met een langetermijnvisie te komen”, aldus Van Straalen, de man achter de organisator van onder meer de festivals Mysteryland, Awakenings en Defqon.1.

Vrijdag werd duidelijk dat vijftien burgemeesters uit Zuid-Limburg horeca en cultuurinstellingen zaterdag de ruimte geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan. Op die manier kunnen zij een signaal afgeven dat “de ernst van de situatie onderschrijft”, aldus burgemeesters van onder meer Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen. Van Straalen is “blij verrast” door die boodschap.

Daarnaast wil Van Straalen benadrukken “dat het huidige beleid de eens florerende evenementensector – waarin 100.000 mensen werkzaam zijn – totaal kapot maakt”. Daarmee doelt hij op de economische gevolgen, maar ook op de internationale concurrentiepositie. “We worden aan alle kanten ingehaald door de landen om ons heen waar wel van alles mogelijk is op basis van onderzoeken die nota bene in Nederland zijn verricht. Nederland is met dit beleid het lachertje van de klas.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck