Oscarwinnaar Parasite te zien in 125 Nederlandse bioscopen

Door: DitjesDatjes
13-02-2020

Na de Oscarregen voor Parasite draait de Zuid-Koreaanse film van regisseur Bong Joon-ho vanaf donderdag in 125 bioscopen. De zwarte komedie was de afgelopen twee maanden nog in ‘slechts’ 58 zalen te zien.

De speciale zwartwitversie die voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR) werd gemaakt, zal daarnaast in 29 filmtheaters worden vertoond. In Nederland heeft de film tot nu toe 225.000 bezoekers getrokken, maakte September Film bekend. Het is daarmee de succesvolste Aziatische bioscoopfilm ooit in de Nederlandse bioscopen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Parasite won onlangs vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste regie. Een historisch moment: het was voor de eerste keer dat een niet-Engelstalige film de belangrijke award in de wacht sleepte. Eerder haalde Parasite al vele andere grote prijzen binnen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Op het IFFR won de film de publieksprijs.

Parasite vertelt het verhaal van een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van de steenrijke familie Park. De film draait vanaf 28 november in de Nederlandse bioscopen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD