Oscarwinnaar Steve McQueen maakt nieuwe installatie voor IFFR

Door: DitjesDatjes
24-11-2021

Filmmaker en kunstenaar Steve McQueen, die zowel een Oscar als de Turner Prize won, gaat tijdens de komende editie van het Filmfestival Rotterdam (IFFR) nieuw werk tonen in de Kunsthal Rotterdam. Hij heeft deze installatie, die de titel Sunshine State heeft gekregen, speciaal gemaakt voor het festival.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het werk maakt deel uit van het kunstprogramma Art Directions waarin het festival naar eigen zeggen “bezoekers genre-overstijgende werken wil laten ervaren”. Het is voor het eerst sinds 2019 dat McQueen een installatie heeft gemaakt. De kunstenaar zal zelf ook op het festival aanwezig zijn.

Voor IFFR 2022 zal McQueen de centrale ruimte van de Kunsthal vullen met beeld en geluid. De installatie opent op donderdag 27 januari en is tot en met zondag 13 februari voor publiek toegankelijk. Het project van Steve McQueen wordt gesteund door het Evenementenfonds van de Gemeente Rotterdam.

“McQueen is als beeldend kunstenaar en filmmaker befaamd om zijn krachtige visie”, stelt festivaldirecteur Vanja Kaludjercic. “We zijn trots om een breed publiek dit nieuwe werk te laten ervaren in de Kunsthal.” De 51e editie van het IFFR vindt plaats van 26 januari tot en met 6 februari. Het volledige programma wordt eind december bekendgemaakt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD