Oud-bekende klapt uit de school: ‘Peter R. had géén relatie met Tahmina’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er zijn een hoop vragen over Tahmina Akefi, de laatste vriendin van Peter R. de Vries. Goede vriend Kees van der Spek zei al eerder dat hij amper over haar had gehoord en daardoor aan haar verhaal twijfelt. En nu een oud-bekende uit de school is geklapt, begint het verhaal van Tahmina nog meer te wankelen.

Er worden met de dag meer vraagtekens geplaatst bij de relatie van Peter R. de Vries en Tahmina Akefi. Volgens Tahmina zou ze vanaf 2015 een intensieve relatie relatie met de misdaadverslaggever hebben gehad en zouden de twee zelfs plannen hebben gehad om te gaan trouwen.

‘Nauwelijks over haar gehoord’

Peter hechtte een hoop waarde aan zijn privacy, dus dat verder niemand wist van zijn relatie met Tahmina, deden de alarmbellen niet direct rinkelen. Maar toen Tahmina kort na de aanslag op de misdaadverslaggever een documentaire over hun liefdesrelatie uitbracht, begonnen steeds meer mensen te twijfelen aan haar oprechtheid.

,,Ik heb Peter nauwelijks over haar gehoord”, zei Kees van der Spek onlangs in de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys. ,,Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was, dat het geen constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt.”

Affaire

Weekblad Story meldt dat Peter in 2017 ook een affaire had met een vrouw genaamd Esther. De vrouw, die destijds in het huis van haar inmiddels ex-man Makan woonde, nodigde Peter ’s avonds laat uit. Omdat Makan camera’s in zijn huis had hangen, zag hij dat er een vreemde man binnen was, waarop hij besloot een kijkje te gaan nemen.

Toen Makan zag dat Peter in zijn huis was, die op bezoek was gekomen met een fles champagne, belde hij meteen de politie. Het verhaal kwam al snel in de media terecht, waarop de misdaadverslaggever zich genoodzaakt voelde te reageren. Volgens hem was Esther gewoon een kennis.

Makan, die zei dat hij berichten op de telefoon van Esther had gelezen, zei echter in gesprek met Story dat zij en Peter al lange tijd samen waren. Ook bleef het volgens hem niet bij dat ene bezoekje.

‘Peter had géén relatie met Tahmina’

Makan heeft dan ook vol verbazing kennisgenomen van de verhalen rondom de relatie van Tahmina en Peter. ,,Ik heb uit verhalen van Esther begrepen dat Peter destijds geen relatie met Tahmina had”, vertelt Makan aan Story. ,,Dat heeft Esther me ook in berichten van Peter laten zien. Ik wist niet beter dan dat Peter een open huwelijk had met zijn ex-vrouw Jacqueline.”

De documentaire van Tahmina heeft hij ook bekeken. ,,Haar uiterlijk kwam overeen met dat van mijn ex, viel me meteen op. Die twee lijken enorm op elkaar…”

Tags

PETER R. DE VRIESTAHMINA AKEFI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck