Oud-deelnemers Ik Vertrek klappen uit school

Door: DitjesenDatjes
10-04-2019

Nadat Lieke en Sjors bakken met kritiek kregen op de uitzending van Ik Vertrek afgelopen zaterdag, zwijgen andere oud-deelnemers niet langer. Zij beweren dat Lieke en Sjors gelijk hebben als ze zeggen dat ze geframed zijn en als karikaturen zijn neergezet. Want ook zij zijn verkeerd neergezet vinden ze.

Idioot

Verschillende oud-deelnemers doen hun verhaal aan Shownieuws. Zo ook Karin Goudswaard, die elf jaar geleden naar Corfu emigreerde. In de aflevering kwam zij bijna altijd huilend in beeld, en dat vond ze storend. ,,Ik kreeg het idee dat alle jankbeelden die gemaakt waren erin zaten”, zegt ze tegen Shownieuws. ,,Dan kan je nog zo’n leuk bedrijf op starten, groot budget hebben of leuk gezin hebben maar linksom of rechtsom gaan ze toch opzoek naar een manier om je als idioot neer te zetten.”

Daan en Clasien balen enorm van de manier waarop zij zijn neergezet in hun aflevering. Het leek er namelijk op dat ze de hele dag door alcohol aan het drinken waren. ,,Wij houden van een glaasje wijn maar zijn geen alcohollisten. Volgens mij lagen er toen al een aantal scripts op tafel waar alleen nog maar een handtekening onder gezet moest worden. Je wordt geregisseerd. Je bent onbetaald acteur”, zegt Daan.

Verwend

Afgelopen zaterdag waren de twintiger Sjors en Lieke te zien in Ik Vertrek. Zij lieten een yogaresort bouwen op Bali. Ze kregen bakken kritiek omdat ze verwend en lui zouden zijn. Het leek namelijk dat de vader van Lieke hen geld had gegeven voor de bouw, en ze zelf niet in hun resort wilden werken omdat ze alleen maar lokale bevolking inhuurden. Daarnaast leek het alsof ze respectloos omgingen met hun werknemers en lachten ze om een cultureel ritueel. Lieke en Sjors hebben aangegeven dat dit allerminst het geval is en ze verkeerd zijn neergezet door de montage.

Meer DenD