Oud-Feyenoorder ‘Stille Willem’ overleden

Door: Kees van der Made
25-01-2022

Wim Jansen, ook wel bekend als Stille Willem, is overleden. Hij leed in de laatste periode van zijn leven aan dementie. Willem werd 75 jaar oud.

Wim Jansen vergaarde in Nederland ‘wereldroem’ als professioneel voetballer. Het grootste deel van zijn carrière speelde hij bij Feyenoord. Stille Willem, zoals hij ook wel genoemd werd, won met die club veel prijzen. Hij werd drie keer landskampioen en won de KNVB beker en de UEFA Cup. Hij heeft nog samen gespeeld met voetballegende Johan Cruijff, die in 2016 overleed. Naast Feyenoord heeft Jansen ook gespeeld bij onder andere Ajax – dit werd hem niet door iedereen in dank afgenomen – en het Nederlands elftal. Daar scoorde hij slechts één keer.

Biografie
Na zijn carrière als speler, ging hij aan de slag als trainer, trainer begeleider en technisch adviseur. Als trainer was hij actief bij zowel Feyenoord als Celtic. In de laatste periode leed hij Jansen aan een vorm van dementie. Vandaag overleed hij. Wim Jansen heeft nog kunnen meemaken dat in oktober zijn biografie uitkwam: Wim Jansen, Meesterbrein. Dit gebeurde vlak voor zijn verjaardag. De rasechte Rotterdammer is 75 jaar oud geworden.

Foto: Creative Commons / Mieremet, Rob / Anefo

Meer DenD