Oude koetswoning Landgoed de Horsten voor enorm bedrag verkocht

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer
Koning Willem Alexander zette enige tijd terug zijn voormalige portierswoning op Landgoed de Horsten te koop voor 150.000 euro. Er was meteen veel interesse, want de woning ligt in een prachtige omgeving en de bewoners hebben veel ruimte om zich heen.

Overboden

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er flink is geboden, en dat er zelfs duizenden euro’s boven de vraagprijs is geboden. Maar zoveel is wel heel bijzonder. Bekendeburen meldt namelijk dat de woning is verkocht voor 280.000 euro! Dat is 130.000 euro meer dan de vraagprijs!

Wie het schattige huisje heeft gekocht is niet bekend. Wel weet Bekendeburen dat oranjefanaat Johan Vlemmix een bod heeft uitgebracht op jet optrekje. De nieuwe eigenaar zal trouwens wel rekening moeten houden met een aantal regeltjes, want omdat het om een Rijksmonument gaat mag er niet zomaar verbouwd worden. Daar moet eerst toestemming voor worden gevraagd. Dat zal de nieuwe eigenaar zeker moeten doen, want wie foto’s van binnen ziet weet dat de woning alles behalve ‘glamoures’ is van binnen. De keuken stamt uit de vorige eeuw en ook de vloeren zijn afgeleefd.

Dan is er nog één ding waar de nieuwe eigenaar rekening mee moet houden. Omdat het een Rijksmonument is moet hij of zij per jaar 7000 euro aan erfpacht betalen.

Tags

BEDRAGBEKENDEBURENJOHAN VLEMMIXTE KOOP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck