Ouders Dutroux-slachtoffer verliezen laatste aandenken

Marc Dutroux
Door: Lies Jansen
30-06-2020

De vader van Julie Lejeune, een van de slachtoffers van de Belgische misdadiger Marc Dutroux, deed afgelopen week een oproep op Facebook. In deze oproep meldt Jean-Denis Lejeune dat het laatste aandenken aan zijn dochter is gestolen. ,,Dit is alles wat we nog hadden van haar.” De oproep is in hoop de spullen terug te krijgen. 

Inbraak in appartement van moeder

De familie Lejeune was net vertrokken op vakantie toen ze een dag later een belletje kregen van de buurman. De buurman vertelde dat er een inbraak had plaatsgevonden in hun appartement. Direct zette de familie een punt achter de vakantie en keerde terug naar huis. Hier ontdekten ze tot hun grote schrik dat er twee waardevolle objecten weg waren. Een ketting waarin Julie’s naam en geboortedatum gegraveerd staan (29 november 1987), en een medaillon met een foto van Julie ten tijde van haar verdwijning. ,,Ik hoopte ze na te laten aan mijn zoon en kleindochter”, vertellen de ouders aan de Belgische krantengroep Sudpresse. 

Ontvoering in 1995

De achtjarige Julie Lejeune verdween op 24 juni 1995. Samen met haar vriendin Mélissa Russo was ze die dag op een brug aan het spelen en naar auto’s aan het zwaaien. Op 17 augustus 1996 werden de lichamen van de meisjes teruggevonden. Zij lagen begraven in de tuin van Michelle Martin, de toenmalige vrouw van Marc Dutroux. 

Meer DenD