Ouders geven tweeling bizarre namen: ‘Corona’ en ‘Covid’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het vinden van een mooie naam is natuurlijk niet makkelijk voor aankomende ouders. Maar een man en een vrouw uit India hebben hun inspiratie uit wel een heel bijzondere bron gehaald. Zij hebben besloten hun tweeling te noemen naar de huidige crisis.

Focus op hygiëne


De tweeling bestaat uit een jongen en een meisje. Het jongetje zou de naam ‘Covid’ dragen en het meisje ‘Corona’. De ouders besloten deze namen aan hun kinderen te geven omdat het virus een enorme impact heeft gehad op hoe de vrouw de zwangerschap heeft ervaren. ,,Het virus is gevaarlijk en levensbedreigend, maar de uitbraak heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zijn gaan focussen op hygiëne. Ze zorgen beter voor zichzelf en voor elkaar. Om die reden hebben we goed over deze namen nagedacht”, zegt ze tegen lokale media.

De bevalling ging door de huidige pandemie niet vlekkeloos. Toen ze weeën kreeg heeft ze de ambulance gebeld, maar omdat verkeer momenteel in India verboden werd de ambulance meerdere keren gestopt bij een politiecontrole. Uiteindelijk is de vrouw in het ziekenhuis bevallen en zij en de baby’s maken het goed.

De ouders zijn zich er van bewust dat de kinderen niet blij zullen zijn met hun namen, laten ze de media weten. Ze vinden het dan ook geen probleem als de jongen en het meisje hun namen later veranderen.

Tags

CORONACOVIDINDIANAMENTWEELING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck