Ouders verdwenen Émile: We houden hoop

Ouders verdwenen Émile houden hoop
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Piet Hein

De ouders van de al bijna twee maanden verdwenen Franse peuter Émile hebben voor het eerst van zich laten horen. In een interview met een Frans tijdschrift spreken ze over hun nachtmerrie. Maar van opgeven willen ze niet weten. ‘We houden hoop, we moeten wel.’

Het verhaal is bekend. Émile is weg. Verdwenen op 8 juli. De politie zoekt. Iedereen zoekt. Maar nu, voor het eerst, praten zijn ouders! Het streng gelovige ouderpaar heeft er voor gekozen om te praten met het Franse religieuze magazine Famille chrétienne. Ze laten merken dat ze de regie in handen willen blijven houden, maar laten vooral weten boos te zijn. Er zijn veel roddels. Vooral over de ouders. Ze zijn het zat. “Het gaat om onze zoon. Niet om ons,” zeggen ze.

Vooral het feit dat de de inwoners van Le Vernet onwaarheden over hen verspreid doet hen pijn. Zo worden hier en daar vraagtekens geplaatst bij het gedrag van het paar na de vermissing. Sommige dorpsbewoners menen dat het echtpaar zich verdacht gedroeg. „Het is pijnlijk om te horen wat sommigen over ons zeggen, terwijl het hier duidelijk om onze zoon gaat”, klinkt het. „We zijn diegenen die ons gesteund en geholpen hebben daarom immens dankbaar.”, vertellen zij aan het tijdschrift.

Vragen God om een wonder

Émile is weg. Maar de hoop blijft. “We moeten blijven hopen,” zegt de vader. Ze zijn soms heel verdrietig. Maar de hoop blijft. “Hoop helpt ons weer omhoog,” zeggen ze. En ja, ze bidden. “We vragen God om een wonder.”

Dank aan de Politie

De politie werkt hard. Dat zien de ouders. „We blijven vertrouwen hebben”, zegt Colomban. „En we danken hen voor de uitzonderlijke inspanningen die ze al gedaan hebben. Vanaf het begin hebben ze enorm veel professionaliteit en empathie getoond.”

Tags

MISDAAD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck