Oudste prinsessen bleven op vakantie in Griekenland

Prinsessen van Oranje
Door: Jos La Grande
20-10-2020

Toen de Koning en zijn gezin afgelopen zaterdag halsoverkop met een heli en een lijnvliegtuig van Griekenland naar Schiphol vlogen bleken de oudste dochters Amalia en Alexia te zijn achtergebleven. Verwacht wordt dat beide prinsessen vanavond rond 19.45 uur terugkeren in Nederland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat is vanavond duidelijk geworden en inmiddels ook bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst. De Koning en zijn gezin keerden terug omdat de Oranjes en inschattingsfout hadden gemaakt om ondanks de dringende oproep van het kabinet om zo veel mogelijk dicht bij huis te blijven toch het weekje Griekenland lieten doorgaan.

Afgelopen zaterdag heeft er geen enkele communicatie plaatsgevonden over het achterblijven van de 16-jarige Amalia en haar een jaar jongere zusje Alexia. De RVD heeft daar toen geen verklaring over uitgegeven. Mogelijk zijn er ook vriendinnetjes mee.

Op de foto van de aankomst zaterdagavond bij Huis ten Bosch waren er drie inzittenden zichtbaar, onder wie koning Willem-Alexander. Twee droegen een mondkapje, Willem-Alexander niet.

Er wordt nu gesuggereerd dat er te weinig KLM-tickets beschikbaar waren voor de terugvlucht naar Amsterdam. De koninklijke familie was op de heenreis met het regeringsvliegtuig naar Griekenland gevlogen met Willem-Alexander als co-piloot in de cockpit.

Dit is de foto van afgelopen zaterdag.

Koning terug
DEN HAAG – De auto van koning Willem-Alexander komt aan bij paleis Huis ten Bosch. Koning Willem-Alexander draagt geen mondkapje, koningin Máxima tegenover hem wel en Ariane achterin ook.

Meer DenD