Oud-topman Philips verdwenen in Kenia

Door: DitjesenDatjes
02-08-2019

Voormalig topman van Philips, Tob Cohen, is vermist in Kenia. De man woonde al ruim dertig jaar in het Afrikaanse land. Zijn zus, met wie hij dagelijks belde, heeft al twee weken niets van hem vernomen.

Telefoon

Sinds 19 juli staat de telefoon van Cohen uit, en waar de 69-jarige man naartoe is gegaan, is onduidelijk. Inmiddels heeft de bezorgde familie aangifte gedaan van de vermissing. De Keniaanse vrouw van Cohen denkt wel te weten waar de man is: ,,Zij verklaarde dat haar man voor drie weken naar Thailand is vertrokken vanwege ‘dringende medische hulp’. Dezelfde verklaring legde ze af bij de politie”, zegt de advocaat van Cohen in Keniaanse media.

Vechtscheiding

De advocaat gelooft de verklaring van de vrouw echter niet, vooral omdat Cohen en zijn vrouw zijn verwikkeld in een echtscheidingsprocedure die niet helemaal vlekkeloos verloopt. Keniaanse media spreken zelfs van een vechtscheiding. De ruzies tussen het echtpaar zouden vooral gaan om het vermogen en het bezit van Cohen. Hij beweert dat zijn vrouw zoveel mogelijk van zijn bezittingen wil toe-eigenen.

Tob Cohen werkte bij Philips als marketingsdirecteur en CEO. In 1987 kwam hij door zijn werkzaamheden bij Philips in aanraking met Afrika, en vier jaar later begon hij een reisbureau gespecialiseerd in golfsafari’s. Dat bedrijf was erg succesvol, want vorig jaar werd het nog verkozen tot ‘beste golfreizenorganisator in Afrika’.

Meer DenD