‘Overstap VI-trio naar Talpa te vroeg gelekt’

Door: DitjesDatjes
30-03-2018

De overstap van de drie ‘analisten’ van Voetbal Inside naar Talpa had nog niet op straat mogen liggen. In de contracten die Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen nu hebben bij RTL staat een clausule dat zij vóór 1 juni niet met andere partijen over een nieuw contract mogen onderhandelen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat stelt Johan Derksen vrijdag in De Telegraaf. “Alles wat we nu zeggen kan tegen ons worden gebruikt”, stelt de man met de snor. Wilfred Genee denkt echter dat de clausule geen problemen gaat opleveren. “Er is nog helemaal niets getekend. We zijn officieel nog in onderhandeling, al ontken ik niet dat we er met John de Mol mondeling wel uit zijn”, stelt Genee in de krant.

Het driemanschap zegt niet blij te zijn dat het nieuws eerder naar buiten is gekomen dan gepland. RTL liet woensdagavond al weten de mannen veel succes te wensen.

Flauwe grappen

Genee zegt er vooral van te balen dat hij nu opeens een genereus bod van RTL heeft gekregen. “Ik kreeg, behoorlijk pijnlijk, plotseling drie programma’s aangeboden en die kansen waren tijdens de onderhandelingen voor mij persoonlijk belangrijker dan het geld, want ik wil als het even kan nog jaren door in de tv-wereld. Maar het aanbod kwam te laat.”

De drie mannen zouden RTL komende zomer verlaten voor een avontuur bij het bedrijf van John de Mol. Ze gaven dit seizoen al meermaals aan te twijfelen over hun toekomst, mede omdat het programma geregeld onder vuur lag. Zo werden Genee, Van der Gijp en Derksen meerdere malen homofobie en seksisme verweten. Een optreden van Van der Gijp als transgendervrouw ‘Renate’ leidde tot een stormvloed van kritiek, waarna de drie mannen hun excuses aanboden.

 

 

 

 

Meer DenD