Özcan Akyol: ‘Beelden van ‘niet zo gezellig gedrag’ Matthijs van Nieuwkerk’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Özcan Akyol onthult aan tafel bij Humberto dat er beeldmateriaal is van ‘niet zo gezellig gedrag’ van Matthijs van Nieuwkerk. Het zou gaan om opnames van repetities van De Wereld Draait Door.

Eus beweert de beelden van het ‘niet zo gezellige’ gedrag van Matthijs zelf te hebben gezien. ,,Er is wel beeld dat je ziet dat het er niet zo gezellig aan toe gaat. Niet fysiek geweld hoor. De woorden die er zijn, hoe er met elkaar wordt omgegaan. Toen dacht ik wel: ‘deze kant van jou ken ik ook niet zo goed, dus ik weet ook niet precies wie ik nu verdedig'”, vertelt hij aan de talkshow tafel.

Vrienden

In eerste instantie dacht Eus dat Matthijs alleen ‘een beetje had geschreeuwd’ en dus niet altijd even aardig is geweest. ,,Het ging vóór het rapport een beetje die kant op, van dat het alleen stemverheffingen waren, maar ja, ik heb de afgelopen weken wat oud-redacteuren gesproken over hun persoonlijke verhalen.” Matthijs en Eus zijn altijd ‘vrienden’ geweest en deze kant van de presentator kende Eus niet, vertelt hij. ,,Je hebt een vriendschappelijke relatie en dan ben je altijd leuk met elkaar. Hij is professioneel bezig in zijn eigen omgeving, ik ook, maar ik weet niet hoe dat eruitziet bij hem. Vandaar dat ik zei: ik kan niet nu blind achter hem gaan staan.” Matthijs zelf is het land ontvlucht, weet hij te vertellen: ,,Hij is naar Parijs gegaan om weg te blijven van dit soort prikkels. Ik ga hem volgende week wel even bellen om te vragen hoe het met hem gaat. Inhoudelijk kan ik niets meer doen.”

Grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag binnen de publieke omroep domineert de laatste weken het nieuws. Naast de aantijgingen tegen Matthijs van Nieuwkerk, schreef het AD deze over week een incident met Paul de Leeuw. Een regisseur van het programma Niet klein te krijgen stopte vorig jaar na een confrontatie met presentator Paul de Leeuw. Hij uitte ’met stemverheffing’ zijn onvrede richting de regisseur ’op een manier die niet passend is binnen een werksituatie’. BNN VARA bevestigde het bericht van het AD: ,,Overal waar mensen samenwerken vinden weleens incidenten plaats. Het gaat erom dat daarop gehandeld wordt en dat er geen cultuur kan ontstaan waarin grensoverschrijdend gedrag genormaliseerd wordt.”

Tags

GRENSOVERCHRIJDEND GEDRAGHUMBERTOMATTHIJS VAN NIEUWKERKOZCAN AKYOLPAUL DE LEEUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck