Özcan Akyol beledigt Nederlandse schaatsfans tot op het bot

Eus beledigt de Nederlandse schaatsfans
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Programmamaker en columnist Özcan Akyol heeft de miljoenen Nederlandse schaatsfans tot op het bot beledigd. Volgens Eus stelt het schaatsen niets voor, is het zelfs een B-sport en kijken er alleen 70-plussers naar het schaatsen.

,,Ik vind schaatsen een B-sport”, aldus Özcan Akyol plompverloren maandagavond bij VI waar hij het topschaatsen volledig afkraakte. ,,Je gaat de hele tijd rondjes rijden, het zijn vaak Nederlanders die meedoen. Er is nooit publiek als je een toernooi organiseert in het buitenland. In andere landen lachen ze ons uit.”

De uitspraken van Akyol komen op het moment dat de Nederlanders in Beijing grote successen vieren. Irene Schouten, Ireen Wüst en Kjeld Nuis scoorden de afgelopen dagen gouden plakken. Bovendien is de concurrentie groter dan ooit. De Zweed Van der Poel bleef bijvoorbeeld de Nederlandse topper Roest voor.

De tirade van Özcan Akyol over het schaatsen ging nog verder. ,,In andere landen lachen ze ons uit. Dat is toch geen sport eigenlijk”, aldus Özcan Akyol, die darts als sport hoger aanslaat dan het schaatsen. Volgens de AD-columnist wordt het schaatsen als sport door de Nederlanders geromantiseerd. Ook de Elfstedentocht noemde Özcan Akyol folklore.

Ook gaf hij af op de miljoenen schaatsfans. ,,Wie kijken er naar het schaatsen. Hoe oud zijn die mensen. Dat zijn allemaal 70-plussers. Allemaal grijze mensen”, zo zette Özcan Akyol de miljoenen tv-kijkers weg die dagelijks genieten van de Oranje-succesen.

Tags

ADJOHAN DERKSENOZCAN AKYOLVIWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck