Özcan Akyol krijgt Ö als chocoladeletter in zijn schoen

Door: DitjesDatjes
29-11-2019

Özcan Akyol krijgt de chocoladeletter Ö met puntjes die hij op zijn verlanglijstje had staan. Chocoladeletterfabrikant Jamin ziet er wel brood in om het assortiment uit te breiden met nieuwe voorletters, laat directeur Maarten Steinkamp aan het AD weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De schrijver en journalist vroeg zich in zijn column af waarom de chocoladeletters met een trema ontbreken in de schappen van Nederlandse winkels. “Pas als bijzondere letters als chocola worden aangeboden, kan ik het sinterklaasfeest omarmen”, schreef hij.

De columnist kreeg naast de stroom negatieve reacties die zijn ironisch bedoelde column opriepen ook de lekkernij waar hij om vroeg. Zeker dertig tot veertig bakkers boden hem aan een chocoladeletter of banketletter voor hem te maken mét puntjes. “Heel leuk is dat, er zijn nog genoeg lieve mensen” zegt Eus.

Ook Jamin neemt de oproep serieus. “Ik vraag onze fabrikanten in Nederland en België meteen of ze hiervoor een oplossing kunnen bedenken”, zegt Steinkamp. “Misschien is dit een mooie markt. Dat niemand ooit op dit idee is gekomen: gek.” Ook namen met een Ç of Ş kunnen worden toegevoegd. “Vorig jaar deden onze Chinese karaktertekens het goed. Was een probeersel, maar alles ging op”, zegt de Jamin-directeur. “Zo blijven we zoeken naar nieuwe trends, dus waarom geen Turkse Ö? Als het technisch kan, wil ik het laten doen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD