Paard Britt Dekker om fiscale redenen gekocht door Talpa

Paard Britt Dekker van Talpa
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het paard George dat Britt Dekker heeft gekregen van John de Mol in ruil voor het maken van vier tv-programma’s blijkt eigendom te zijn van Talpa en niet van de tv-personality.

Talpa zou de aankoop van het droompaard van Britt op deze wijze hebben gedaan om fiscaal technische redenen. Dat zei Britt Dekker zondagavond in het tv-programma Media Inside van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen.

Britt over het Talpaard: ,,Het was gewoon middeleeuwse ruilhandel. Ik wilde gewoon dát paard. Als ik geld had gekregen moest ik daar zelf belasting over betalen en nu niet. (…) Belasting-technisch moest het op Talpa.”

Talpaard

Onbevangen zegt Britt, na doorvragen van Media Inside, dat de transactie inmiddels een issue is met de belasting: ,,Jullie denken dat ik iets zeg waar ik problemen mee krijg, maar we hebben al megaproblemen ermee.”

Wat George, die gespecialiseerd is in dressuur en ook als dekhengst wordt gebruikt, precies heeft gekost is niet bekendgemaakt. In de media werd er wel over gespeculeerd en werd een bedrag van vier ton genoemd. George kwam eerder uit tijdens WK voor jonge dressuurpaarden uit onder de naam Genciano. Overigens kunnen de jaarlijkse kosten voor George ook behoorlijk oplopen.

Media Inside

Britt zei verder dat ze wel heeft bedongen dat zij levenslang beslist wat er met het paard George gebeurt. De constructie zou zijn gekozen opdat Britt Dekker dan geen belasting hoefde te betalen over het aankoopbedrag van George, zo werd duidelijk in het mediaprogramma van BNN Vara.

Levenslang

Britt verdedigde Talpa-oprichter John de Mol, die volgens achter de schermen er alles aan doet om alles wat zwakker is ‘kinderen, bejaarden en dieren’ te beschermen en te ondersteunen.

Van Roosmalen schamperde en zei dat John de Mol bij het begin van de coronacrisis ‘iedereen eruit heeft gegooid’. ,,Zijn zus Linda de Mol is meedogenloos bij haar eigen tijdschrift. De crisis brak aan, alle freelancers op straat.”

Lees ook:

Britt Dekker: ik vond Talpa eigenlijk een verschrikkelijk bedrijf

Tags

BRITT DEKKERGIJS GROENTEMANJOHN DE MOLMARCEL VAN ROOSMALENTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck