Column Sara: Paastakken: Ga voor geur!

Sarah Dikker
Door: DitjesDatjes
08-04-2017

Pasen staat voor de deur en wat is er dan leuker om vrolijk bloeiende takken in huis te halen? Je kunt prachtige bloesems bij de bloemist kopen, maar je kunt ook zelf wat takken knippen uit de tuin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wat ik persoonlijk erg leuk vind, is een combinatie te maken tussen gekochte snijbloemen en takken en materialen die ik zelf uit de natuur sprokkel. Wilgetakken, (krul-) hazelaar, forsythia, kersenbloesem, er is keuze genoeg!

Vaas met schwung

Wat mij betreft mag zo’n vaas met takken en bloemen lekker veel schwung hebben. Daarom combineer ik felgekleurde tulpen met de ver jonde bloesem van een krentenboompje, of robuuste kastanjetak- ken met elegante narcissen. Contrasten geven dynamiek! Maar mijn belangrijkste tip: ga voor geur!

Tot slot: Wanneer je zelf takken gaat knippen, is zaak dat je een schone tak- kenschaar gebruikt. Takken van buiten kunnen het beste eerst even acclimatiseren in een schuur of bijkeuken. Tip: zet ze in lauw water, daardoor gaan de cellen open staan en kunnen de takken beter water opnemen.

Succes en…geniet!

Sarah Dikker, bloemexpert


Meer Sarah? Kijk dan op:

 

Meer DenD