Pakt Amalia het studentenleven weer op? ‘Binnenkort terug in Amsterdam’

Pakt Amalia studentenleven weer op?
Door: Charlotte Wijnen
14-12-2022

Het studentenhuis van prinses Amalia staat inmiddels al maanden leeg, maar daar zou binnenkort verandering in komen. De privéparkeerplek van de prinses wordt ineens gebruikt, de fietsen staan weer voor de deur én Amalia’s huisgenoten zijn bij het huis gespot. Pakt Amalia het studentenleven weer op?

De bedreiging aan het adres van prinses Amalia heeft grote gevolgen voor haar leven. De prinses keek er enorm naar uit om tijdens haar studententijd haar vleugels te spreiden, maar helaas heeft ze nog niets van het studentenleven kunnen proeven. ,,Ze is het huis niet uit. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont, dat zij ook niet echt naar buiten kan. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals anderen dat hebben”, vertelde koningin Máxima tijdens het staatsbezoek aan Zweden.

Huisgenoten terug

Maar inmiddels zijn er stevige aanwijzingen dat Amalia binnenkort tóch terug zal keren naar Amsterdam. Weekblad Story ging vorige week bij het studentenhuis langs en het was lang niet meer zo leeg als voorheen. Zo wordt ineens de privéparkeerplek van Amalia gebruikt én staan er weer fietsen voor de deur. Ook haar huisgenoten werden gespot.

Commandocentrum

Hoe zit het dan met Amalia? Story suggereert dat ook zij binnenkort terug zal keren in het huis. Direct onder de etage van Amalia is namelijk een commandocentrum ingericht, waar bewakers via beeldschermen het huis en de omgeving in de gaten kunnen houden. Volgens Story is die ruimte pas vorige week ingericht en lopen er al voortdurend beveiligers rond.

Romantische trip

Onlangs werd Amalia ook al op een vlucht naar Wenen gespot. Medepassagiers stonden raar te kijken toen ze Amalia in het vliegtuig tegenkwamen. ,,Ik had door wat haar ouders eerder zeiden het idee dat zij helemáál de deur niet meer uit kon. Daarom waren mijn partner en ik ook zo verrast om Amalia te zien aan boord”, vertelde een passagier in gesprek met Story. Wat de prinses in Wenen ging doen is vooralsnog niet bekend, maar er wordt vermoed dat ze op een romantische trip ging met haar vriend Isebrand.

Meer DenD