Paramount wil plagiaatzaak Top Gun: Maverick laten vervallen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Paramount Pictures heeft er bij de rechtbank op aangedrongen om de tegen de studio aangespannen plagiaatzaak te laten vervallen. De familie van een Israëlische schrijver diende eerder een aanklacht in omdat de producenten de film Top Gun: Maverick onrechtmatig zouden hebben gebaseerd op werk van Ehud Yonay uit 1983.

De zaak gaat om het artikel Top Guns uit 1983, dat ging over het leven van Amerikaanse straaljagerpiloten. De makers van de eerste Top Gun-film uit 1986 hadden zich door dit verhaal laten inspireren en hadden schrijver Yonay hier ook netjes voor betaald.

Voor het vervolg uit 2022 zou Paramount opnieuw – maar deze keer onrechtmatig volgens de eisers – hebben geput uit het artikel van de Israëliër. De filmstudio ontkent dit en zegt zich krachtig voor de rechter te zullen verdedigen in deze zaak.

“Het is duidelijk dat Top Gun: Maverick – in tegenstelling tot de irrelevante en misleidende vermeende vergelijking van de eisers – niks van het beschermde werk uit het artikel heeft overgenomen”, schrijft Paramount volgens entertainmentwebsite Deadline aan de rechtbank. “De aanklagers hebben geen monopoly op het werk van Top Gun.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck