Parasite-regisseur wordt juryvoorzitter Filmfestival Venetië

Door: DitjesDatjes
15-01-2021

Bong Joon Ho, regisseur van de Oscar-winnende film Parasite, wordt juryvoorzitter tijdens het 78e Filmfestival van Venetië dit najaar. Dat meldt Variety vrijdag. Hij is daarmee de eerste Zuid-Koreaanse regisseur die deze rol krijgt toebedeeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het Filmfestival van Venetië heeft een lange, diverse geschiedenis en ik ben vereerd om onderdeel uit te maken van deze prachtige cinematraditie. Als juryvoorzitter – en belangrijker nog als eeuwige cinefiel – ben ik klaar om de beste films van het festival te bekijken en te bewonderen”, laat Bong in een verklaring weten. “Ik loop over van hoop en enthousiasme.”

Ook artistiek directeur Alberto Barbera van het festival is blij dat Bong heeft toegezegd mee te willen werken aan het jaarlijkse filmfeest. Hij noemt de Zuid-Koreaan “een van de meest authentieke en originele personen in de wereld van cinema.” Het Filmfestival van Venetië vindt plaats van 1 tot en met 11 september.

Bong brak in 2020 diverse records met zijn film. Parasite won bijvoorbeeld als eerste niet-Engelstalige productie ooit de Oscar voor beste film. Ook werd de film in 2019 al bekroond met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD