Partijleider eist opheldering van Pechtold

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Anne Lok, voormalig minnares van D66-leider Alexander Pechtold, kondigde gisteren haar vertrek aan als raadslid in Meppel. Ook publiceerde De Telegraaf gister een ‘exclusief interview’ met de moeder van vijf, waarin pijnlijke details over de geheime relatie staan beschreven. Partijvoorzitter Letty Demmers wil nu in gesprek met Pechtold om opheldering te krijgen. Dat staat in De Volkskrant.

Integriteit

Demmers benadrukt dat zij niet twijfelt aan de integriteit van Pechtold, maar dat ze wel opheldering wil over de beschuldigingen die Lok heeft gedaan. Dan pas wil ze inhoudelijk reageren op de beschuldigingen. ,,Alexander heeft ons steeds meegenomen in dit verhaal”, zegt Demmers tegen de krant. ,,Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan zijn integriteit.”

De reden dat Lok vertrekt als duoraadslid van D66 bij de gemeente Meppel is dat ze bang is dat Pechtold via de (roddel)media reageert. ,,Hij dreigt karaktermoord op mij te plegen, mij als labiel en gestoord weg te zetten”, schrijft de Drentse in haar brief gericht aan de burgemeester. ,,Er valt derhalve te voorzien dat ik binnenkort zozeer besmeurd zal zijn dat ik niet meer met geloofwaardigheid kan functioneren als raadslid. Ik wil voor zijn dat ik terug moet treden.”

In het interview dat gisteren in Privé is gepubliceerd vertelt Lok dat Pechtold haar tot twee keer toe heeft gedwongen abortus te plegen, waarvan ze het één keer daadwerkelijk heeft gedaan. De eerste keer dat Anne zwanger was tijdens de relatie met Pechtold heeft ze géén abortus gepleegd. Vorig jaar kwam de tweeling ter wereld. Of Pechtold, of de ex van Anne de vader is van de kindjes wil Anne niet niet zeggen.

Privé

Gisteravond zat Anne Lok aan de tafel bij Twan Huys in RTL Late Night. De vrouw was duidelijk geëmotioneerd, en vond het moeilijk om te praten over wat Pechtold haar heeft aangedaan. Ze wilde niets zeggen over wat de politicus haar precies heeft aangedaan, en ook zweeg ze over de gedwongen abortus. Dat schreef ze weg als ‘privé-aangelegenheid’. Het interview dat gister in Privé is gepubliceerd, was dan ook eigenlijk niet de bedoeling. Anne dacht dat het gesprek met de journalist ‘off the record’ plaatsvond.

 

Tags

ALEXANDER PECHTOLDANNE LOKTWAN HUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck