Paskal Jakobsen van Bløf neemt schrijfsels zure columnist ‘slappe lulkoek’

Door: DitjesDatjes
01-03-2019

Paskal Jakobsen, de lead-zanger van Nederlands populairste band Bløf uit Zeeland, maakt gehakt van de zure columnist Marcel van Roosmalen. Het geschrijfsel van Van Roosmalen over Zeeland noemt de zanger ‘slappe lulkoek’ en aanmatigend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

„Ik herinnerde me wind. Met mijn vader was ik ook ooit naar de Deltawerken geweest. Verder dacht ik aan klei, aan mosselen en aan BLØF”, schrijft Van Roosmalen over een van de mooiste provincies van Nederland.

Volgens Jakobsen, succesvol ook met liedjes over Zeeland zoals Zoutelande, is Van Roosmalen één keer in Middelburg geweest en heeft hij ‘een vervelende meneer gesproken die lang van stof was’.

,,Bij Zeeland denkt hij aan klei, mosselen en BLØF. Pffff… wat een slappe lulkoek. Als ik een euro zou krijgen bij elke keer als deze ‘grap’ wordt gemaakt, had ik zeker een leuke auto van kunnen kopen”, aldus Jakobsen.

Het bezoek van Van Roosmalen, die onlangs nog een boek heeft geschreven over voetballer Theo Janssen, aan Zeeland was kennelijk niet zo goed bevallen.

De wereld van de NRC-columnist is beperkt, want toen hij destijds in Amsterdam-Oost woonde, schreef hij regelmatig over Betondorp en inmiddels is de columnist neergestreken in een dorpje in Noord-Holland en gaan sommige columns weer over zijn nieuwe woonplaats.

 

Meer DenD