Pastoor bezoekt Meek Mill in gevangenis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

CHESTER – Meek Mill heeft een uur lang gesproken met dominee Al Sharpton, die hem kwam opzoeken in de gevangenis. Volgens de pastor is Meek ‘vastbesloten om het onrecht in het Amerikaanse rechtssysteem aan te tonen, waardoor hij vast is komen te zitten’.

“Als je een succesvol artiest als Meek Mill dit kunt aandoen, dan kan het heel veel mensen in dit land overkomen,” aldus Sharpton. Eerder kreeg de rapper al een publiekelijke steunbetuiging van Jay-Z, die een column over hem schreef in The New York Times: “Zwarte mensen worden veel vaker terug naar de gevangenis gestuurd door de reclassering na overtredingen dan blanken. Dat is iets waar we tegen in actie moeten komen.”

Mill kreeg twee tot vier jaar cel opgelegd. De ex-vriend van Nicki Minaj kwam in 2009 vervroegd vrij, na een celstraf voor het dealen van drugs en illegaal wapenbezit. In 2015 kreeg de muzikant, die eigenlijk Robert Rihmeek William heet, al eens huisarrest opgelegd omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling had geschonden. Dit jaar werd hij twee keer gearresteerd, voor een vechtpartij en voor roekeloos rijden. Dat was voor de rechter reden om hem terug te sturen naar de gevangenis. Volgens Meek en zijn advocaten is zijn gevangenisstraf een gevolg van een wraakactie van een rechter tegen hem.

 

BuzzE

 

 

Tags

MEEK MILL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck