Pathé gaat na 25 september bezoekers toelaten met coronapas

Door: DitjesDatjes
14-09-2021

Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, gaat per 25 september alleen maar bezoekers toelaten die een coronatoegangsbewijs hebben. Dat maakt Pathé dinsdagavond bekend op zijn website.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bioscoopkoepel NVBF stuurde dinsdagavond een brandbrief naar de Tweede Kamer met het verzoek af te zien van het invoeren van een coronapas in bioscopen. De filmsector is heel bang dat hierdoor vooral jongeren niet meer zo snel naar de bios zullen gaan; veel tieners hebben nog niet twee vaccinaties gehad en vinden een coronatest mogelijk te veel gedoe.

Pathé wacht de uitkomst van de brandbrief niet af, blijkt uit de website. “Naar aanleiding van de nieuw opgelegde maatregelen vanuit de overheid hanteren we vanaf zaterdag 25 september een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot de bioscoop voor jou en je medebezoekers zal vanaf 25 september alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app”, aldus het bedrijf. Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot de bioscoop.

Op Twitter voegt het bedrijf er aan toe dat “wij hierin geen keuze hebben, en zullen de overheid moeten volgen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD