Pathé introduceert zaal met 270-gradenbeeld in Den Haag

Door: DitjesDatjes
09-10-2019

Bioscoopexploitant Pathé opent nog dit jaar twee ScreenX-zalen met een panoramisch 270-gradenbeeld. De twee bijzondere zalen komen in Pathé Spuimarkt en Pathé Amersfoort, maakte de exploitant woensdag bekend.

ScreenX heeft niet één scherm, maar drie schermen. Behalve op het filmdoek aan de voorkant, wordt de film bij ScreenX ook op twee zijschermen geprojecteerd, waardoor een 270-graden panoramisch beeld ontstaat. “Het verhaal komt daarmee van alle kanten en bezoekers worden helemaal door film omgeven”, aldus Pathé. Films worden voor ScreenX aangepast, dat kan al bij de opname en productie, maar ook achteraf.

Pathé is de tweede exploitant in Nederland die dit nieuwe formaat aanbiedt; ook Kinepolis heeft al een ScreenX-zaal in het Jaarbeurs-complex in Utrecht. Hier zijn de komende maand al films als Gemini Man en Maleficent 2 op een panoramascherm te zien. Wereldwijd zijn er momenteel iets meer dan tweehonderd doeken waar de innovatieve bioscoopervaring wordt aangeboden.

De meeste bevinden zich in Azië (87 in Zuid-Korea en 66 in China). In Europa hebben momenteel het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Turkije, Hongarije en Polen al dit soort zalen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen