Pathé Maastricht luistert naar overheid en houdt deuren gesloten

Door: DitjesDatjes
14-01-2022

Pathé Maastricht houdt de deuren zaterdag gesloten. Vijftien burgemeesters uit Zuid-Limburg, onder wie die van Maastricht, geven horeca en cultuurinstellingen de ruimte open te gaan om een signaal af te geven dat “de ernst van de situatie onderschrijft”, aldus de burgemeesters. Pathé volgt echter de maatregelen van de overheid en blijft dicht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Zojuist is vanuit de overheid bekendgemaakt dat de bioscopen helaas gesloten moeten blijven. Wij zullen het besluit van de overheid volgen, wat betekent dat Pathé Maastricht haar deuren morgen niet zal openen. Uiteraard blijven we hopen dat onze bioscopen zo snel mogelijk weer wel open mogen, aangezien het een alom bewezen veilig uitje is”, aldus een woordvoerder van de keten.

Vrijdag werd aangekondigd dat culturele instellingen, zoals theaters en bioscopen, voorlopig nog niet open mogen. Winkels en sportfaciliteiten mogen wel weer open vanaf zaterdag. Het kabinet bekijkt op 25 januari opnieuw of de coronamaatregelen verder kunnen worden versoepeld. Dan wordt eerst gekeken naar de horeca, musea, bioscopen en theaters, aldus premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers.

Veilig

De opening van horeca en culturele instellingen in Limburg moet wel op een veilige manier gebeuren, aldus de burgemeesters. Er moet 1,5 meter afstand worden gehouden, mondkapjes zijn verplicht en coronatoegangsbewijzen moeten worden gecontroleerd. “Wij vertrouwen hierbij op de eigen verantwoordelijkheid van onze ondernemers, inwoners en bezoekers”, lieten de burgemeesters van onder meer Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen weten in een gezamenlijke verklaring.

De groep benadrukt dat de coronaregels door de gemeenten gehandhaafd worden. “Wij, de burgemeesters, handhaven deze regels langs de weg van de geleidelijkheid; excessen zijn uit den boze. Onze medewerkers moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD