‘Patrick Kluivert heeft gokschuld van 780.000 euro’

Patrick Kluivert
Door: Tanja Brouwer
09-12-2019

Rossana is momenteel druk met het verwerken van de uitzending van Opgelicht?! en samen met haar advocaat Royce de Vies ervoor zorgen dat er een rectificatie komt. Maar ook Patrick heeft zijn handen vol. Een lid van een ondergronds goksyndicaat heeft in de rechtbank laten weten dat Patrick nog 780.000 euro open heeft staan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Goksyndicaat

,,Hij heeft gratis bij ons gespeeld”, zegt de hoofdverdachte tijdens in de rechtbank in Den Haag. De man moet zich verantwoorden voor het ondergrondse goksyndicaat waarbij Kluivert de schuld opbouwde. ,,Er staat al jaren een bedrag van 780 duizend euro open’, zegt hoofdverdachte Daniël van ’t H. ‘De heer Kluivert heeft nog altijd niet betaald. Als je het zo bekijkt, heeft hij gratis bij ons gespeeld.”

Kluivert is tussen oktober 2011 en mei 2012 meer dan duizend weddenschappen aangegaan, voor in totaal meer dan 2,4 miljoen euro. Hij stond op een gegeven moment meer dan een miljoen euro rood, en begon onder druk af te betalen. Dat schrijft De Volkskrant. Het afbetalen ging echter niet snel, want de voormalig voetballer beweerde te weinig geld vrij te hebben. Nadat de verdachten in 2015 werden opgepakt stopte Patrick met betalen.

Op twintig december doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Meer DenD