‘Patsers in discotheken en aan vip-tafels in clubs aanpakken’

John van den Heuvel waarschuwt
Door: Ditjes en Datjes
11-11-2021

Na de invallen en acties tegen patsers in de onder meer de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam, waar ze met cash geld peperdure horloges, kleding en andere luxe goederen, zijn straks mogelijk ook exclusieve clubs en discotheken aan de beurt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Crimereporter John van de Heuvel voorspelt acties van het Regionaal Informatie Expertise Centrum om de decadente patsers die met baar geld afrekenen en zich ook nog eens misdragen uit deze luxe horeca te weren.

VIP-tafels

In zijn column in De Telegraaf adviseert Van den Heuvel exploitanten van dergelijke clubs de vip-tafels af te schaffen ‘anders kunt u binnenkort weleens bezoek krijgen van het RIEC of een aanverwante organisatie’. Witwas-betalingen met cash geld moeten dan worden verantwoord door de exploitant.

De zogenaamde vips blijken vaak ook nog op een verhoging te zitten, waardoor het andere publiek de ‘exclusieve gasten’ goed kan aanschouwen. ,,Als ik goed ben geïnformeerd, zint het RIEG op meer van dit soort acties.”

Onderwereld

Volgens Van der Heuvel zitten er tussen artiesten en profvoetballers ook leden van de onderwereld, die cash afrekenen en zich ‘hinderlijk en onbeschoft’ gedragen. Normaal volk rekent in dit soort uitgaansgelegenheden wel af met een creditcard of met pin.

Criminelen zouden alleen met cash willen afrekenen en asociaal gedrag vertonen. Er wordt angst ingeboezemd dat portiers en beveiligers ervan weerhoudt om in te grijpen.

,,Nederland is het patsergedrag van de onderwereld meer dan zat”, aldus de hartekreet van Van den Heuvel, die pleit voor hard ingrijpen.

Meer DenD