Patty Brard heeft boter op haar hoofd: ‘Terroriseerde zelf redactie Shownieuws’

Door: Charlotte Wijnen
01-12-2022

Patty Brard heeft in Shownieuws een pittige opmerking gemaakt over Matthijs van Nieuwkerk. Zij vindt dat deze rel maar op één manier kan eindigen en dat is dat Matthijs opstapt. En dat terwijl Patty eerder zélf onder vuur lag vanwege soortgelijk gedrag bij Shownieuws, iets wat nu weer opgerakeld wordt…

Steeds meer oud-medewerkers klappen uit de school over het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Velen hebben inmiddels hun mening klaar over Matthijs. Ook Patty Brard vindt het gedrag van de presentator onacceptabel en is van mening dat hij moet opstappen.

‘Krom’

En dat terwijl Patty Brard jaren geleden zelf ook onder vuur lag. ,,Ook Patty Brard is geen lieverdje geweest achter de schermen bij Shownieuws”, schrijft Juicechannel op Instagram. ,,Ze vindt dat Matthijs van Nieuwkerk moet vertrekken uit het Mediapark, maar dat is natuurlijk wel een beetje krom als ze zelf ook niet altijd de makkelijkste was.”

‘Patty schold iedereen uit’

Waar dit over gaat? In april van het jaar 2011, inmiddels ruim tien jaar geleden, verscheen er in weekblad Story een artikel over Patty Brard die de redactie van Shownieuws ‘terroriseerde’. Story schreef dat Patty voortdurend haar collega’s uitschold en dat er al drie eindredacteuren in de ziektewet waren beland. ,,Patty scheldt deze mensen met grote regelmaat helemaal stijf. Niets deugt er in haar ogen van het werk dat zij doen. Ze laat geen spaan van ze heel. En dat begint direct na de uitzending”, schreef het weekblad.

Meer DenD