Patty jaloers op moeder en dochter Paay

591

Patty Brard is net terug uit Ibiza en enthousiast om weer in Nederland te zijn. Ze gaat werken aan nieuwe programma’s. ,,Ik kan nog niet vertellen om welk programma het gaat, maar ik mag weer voor de camera staan,” zegt ze, ,,en dat vind ik toch het leukste werk. Mijn talent ben ik nooit kwijtgeraakt, maar mijn gewicht zat me in de weg. Je kunt het nooit bewijzen, maar het is wel frappant dat ik juist nu zoveel werk krijg aangeboden.” 

BN’ers in therapie

Vanaf deze week is Patty te zien in het programma BN’ers in Therapie. Patty had er geen hoge verwachtingen van en deed meer mee om het taboe rondom therapie te doorbreken. Zelf dacht ze mentaal in orde te zijn, maar niets bleek minder waar.

Dat had vooral te maken met Patty’s faillissement in 1993, waardoor ze een schuld van 2,7 miljoen gulden had en jaren moest leven van een bijstandsinkomen. Daardoor heeft ze het gevoel dat er twee Patty’s zijn, een gekwetste versie en juist een versie die ten strijde trekt. En volgens haar moeten die vrouwen dichter bij elkaar komen.

Priscilla

Ook vertelt Patty over haar dochter Priscilla met wie ze sinds 2009 geen contact meer mee heeft. ,,Ik weet dat zij het liever niet heeft. Maar ze is wel een onderdeel van mijn leven. En ik voel me schuldig. Dat kwam tijdens de praatsessies naar boven. Over hoe ik me ten tijde van het faillissement naar haar toe gedroeg. Als ik mezelf al niet kon beschermen, hoe kon ik haar dan beschermen?”

Moeder en dochter Paay

Na het schandaal van Patricia Paay’s plasseks-video, haalde Patty hard uit naar Patricia. ,,Ik distantieer me van haar. Daar wil ik niks mee te maken hebben. Ik heb geen zin in viezigheid en leid een normaal leven.” Het was eigenlijk de bedoeling de BN’ers gescheiden van elkaar te houden tijdens de opnames. Maar Christina Curry kwam Patty opzoeken. ,,Ik draag Christina een warm hart toe. Ze is zo lief. Ze wilde met me knuffelen omdat ze het zo leuk vond elkaar weer te zien. Ik heb grote bewondering voor Christina, ze is al die tijd achter haar moeder blijven staan. Ik ben ook blij voor Patricia dat zij in Christina een dochter heeft die zo goed met alles omgaat.”