Paul de Leeuw biecht op: ‘Ik ging achter de schermen te ver’

Paul de Leeuw ging ook te ver
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Paul de Leeuw sprak tijdens Boerderij van Dorst openhartig over zijn rol achter de schermen bij zijn programma’s. Zo zei hij dat hij vroeger ‘best irritant en naar’ kon zijn. ,,Ik ging soms over de grens, ja.”

Paul de Leeuw was gisteren samen met NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans te gast op de boerderij van Raven van Dorst. Aan de ontbijttafel biecht Paul op dat hij wel eens te ver ging achter de schermen. Het gesprek werd gevoerd vóór de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Toch zijn er een aantal overeenkomsten met het verhaal dat Paul vertelt.

Pesten

,,Ik luister wel eens terug, programma’s die ik heb gemaakt en dan denk ik: o ja, dat kan echt niet meer nu”, begint Paul zijn verhaal. Wat hij precies bedoelt? ,,Seksueel getinte opmerkingen of stigmatiserende opmerkingen”, legt hij uit.

De presentator vertelt dat hij zijn collega’s vaak een ‘beetje aan het pesten’ was voordat hij opging. Dat deed hij naar eigen zeggen om ‘zichzelf scherp te krijgen’. Toch kan hij zich voorstellen dat dat misschien als intimiderend is ervaren. ,,Het vervelende jongetje was ik dan. Het moment dat ik het toneel op kwam, was ik die leuke presentator.”

Grens overgegaan

Volgens Raven is Paul inderdaad iemand die ‘goed boos kan worden’. Paul knikt, maar vertelt dat het minder wordt sinds hij ouder is. ,,Maar er zijn ongetwijfeld mensen die zullen zeggen: ‘Hij was zo irritant en naar’. Je streeft naar het perfecte of ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme.”

Wanneer Raven vraagt of Paul weleens te ver is gegaan, biecht hij op van wel. ,,Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen, omdat ik veel ben en veel praat en altijd het hoogste woord voer”, vertelt hij. ,,Je gaat over de grens soms en dan moet je gecorrigeerd worden.”

Tags

BOERDERIJ VAN DORSTPAUL DE LEEUWRAVEN VAN DORST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck