Paul de Leeuw en zoon Kas willen dat mensen meer gaan koken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Paul de Leeuw en zijn oudste zoon Kas (20) hebben samen een kookboek geschreven in de hoop dat mensen daardoor vaker in de keuken zullen staan. Dat vertellen de twee aan De Telegraaf over het boek Moeten, mogen & uitsloven, dat deze week uitkomt ter ere van de 60e verjaardag van de presentator. Vader en zoon De Leeuw waren zaterdagavond ook al te gast in het programma Matthijs Gaat Door om over de lancering van hun kookboek te praten.

In het boek staan recepten voor drie soorten manieren van koken. ‘Moeten’ voor de snelle gerechten, ‘mogen’ voor wat meer uitgebreide maaltijden en ‘uitsloven’ voor als de thuiskoks alle tijd hebben. Kas hoopt dat door het boek de drempel voor mensen om te gaan koken lager wordt. “Mensen zijn de enige wezens die kunnen koken, dus waarom zou je dat niet doen? Je bepaalt alles zelf, dus ik hoop dat mensen die een passie voor eten hebben nu ook een passie voor koken ontwikkelen.”

De twee delen een passie voor lekker eten en koken, maar dat laatste doen ze wel ieder op hun eigen manier. “Ik ben een wat meer traditionele kok en doe veel op gevoel. Kas kookt veel gedetailleerder dan ik. Hij bereidt alles minutieus voor en ik kijk dan ook met bewondering naar de recepten die hij heeft gemaakt voor het boek. Hij haalt bereidingswijzen en recepten bijvoorbeeld van YouTube en andere online platforms, terwijl ik gewoon bestaande recepten naar mijn eigen inzicht maak”, vertelt De Leeuw.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • Dirck

Deze site gebruikt trackingtechnologieën. Je kunt ervoor kiezen om deze technologieën te accepteren of te weigeren.