Paul Groot eenzaam tijdens oud en nieuw

Paul Groot is al jaren single. Bijna het hele jaar heeft hij daar geen problemen mee, en voelt hij zich niet alleen. Maar één moment in het jaar voelt hij zich toch een klein beetje eenzaam.

Koken

Tijdens deze donkere dagen kruipt men het liefst op de bank naast een geliefde. Samen romantische films kijken en warme chocomel of glühwein drinken. Helaas kan de Koefnoen-ster dat al een aantal jaren niet, maar tijdens kerst heeft hij daar geen problemen mee. ,,Tweede kerstdag en de dagen ervoor n erna ben ik te zien in de productie Oliver Twist Christmas Style. Kerstavond en eerste kerstdag breng ik door met vrienden”, zegt hij teken weekblad Weekend. ,,Wij gaan niet uit eten. Ik kook zelf of help anderen in de keuken.”

De kerstdagen van Paul zijn druk en gezellig. Lang alleen is hij dan niet. Maar tijdens oudejaarsavond ervaart hij soms wel eenzaamheid. ,,Met oud en nieuw heb ik het wél soms. Dan vind ik klokslag middernacht een stom moment. Hoewel ik niet alleen ben, hoor. Ik ben dan met vrienden. Maar met niemand in het bijzonder. En dan kan ik me op dat speciale tijdstip best eenzaam voelen.”

Ouders

Veel familie heeft hij ook niet. Zijn moeder is drie jaar geleden op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Met zijn vader heeft hij wel goed contact. ,,Ik denk dat mijn vader naar de voorstelling komt, want ik kan nu dus niet, zoals we normaal gesproken doen, tweede kerstdag met hem doorbrengen. Hij zal dan tussen de voorstellingen door moeten komen.”