Peetvader van advocatendynastie Mr. Max Moszkowicz (95) overleden

Mr Max is overleden op 95-jarige leeftijd.
Door: Jos La Grande
27-01-2022

Nederlandse bekendste strafpleiter, Max Moszkowicz sr., is vandaag op 95-jarige leeftijd overleden. Moszkowicz deed decennia geleden alle grote strafzaken in Nederland. Hij stond de grootste criminelen bij. Daarnaast was hij razend populair als columnist bij De Telegraaf. Onder het pseudoniem Mr Raab deelde hij elke zaterdag zijn ervaringen aan de hand van waargebeurde juridische kwesties met zijn lezers.

De naam Raab gebruikte Max omdat het de meisjesnaam was van zijn moeder. De Moszkowicz-familie groeide uit tot een advocatendynastie. Ook de vier zoons ( David, Max jr. Robert en Bram) bleken spraakmakend als strafpleiters.

Moszkowicz was zeer principieel in zijn vak. Hij weigerde geen enkele verdachte, was recht door zee en beschikte over een ongelooflijke hoeveelheid wet- en rechtskennis. Tot zijn ‘klantenkring behoorde onder meer Cor van Hout en Willem Holleeder, de twee Heineken-ontvoerders.

Max senior stond altijd in direct contact met journalisten, onder wie de vorig jaar vermoorde Peter de Vries en Telegraafreporters Keer Koring en John van den Heuvel.

De laatste jaren leefde de beroemde advocaat uit Maastricht in stilte. Zijn zoon Bram, inmiddels geen advocaat meer na talloze incidenten, bezocht zijn vader met zeer grote regelmaat in het huis waar hij verbleef. Moszkowicz bleef weg uit de publiciteit toen hij de strafrechtpraktijk had verlaten.

Meer DenD