Pension Meilandjes grenst aan begraafplaats: ‘Ze moeten zich gedeisd houden’

De doden roeren zich
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Meilandjes zijn momenteel volop bezig met het verbouwen van hun nieuwe pension Code Rosé. Buurtbewoners horen weinig van het klussen, want de familie moet zich behoorlijk gedeisd houden. Het pension grenst namelijk aan een begraafplaats.

Na het Franse avontuur gaan de Meilandjes opnieuw een grote uitdaging aan. Eind november werd bekend dat de familie een pension in hun geliefde Noordwijk had gekocht en momenteel zijn ze het pand flink aan het opknappen.

Begrafenis

Het is nu nog een grote chaos in het pension en het lijkt nog lang niet af. De familie wil de zaak op 1 mei openen, dus ze zijn momenteel druk bezig met klussen. Toch moeten de Meilandjes zich een beetje gedeisd houden, meldt weekblad Story. Niet alleen tijdens de verbouwing, maar ook als het straks af is. Het pension grenst namelijk aan een begraafplaats. Vanuit de tuin kunnen hun gasten zo de vredige rustplaats op lopen en vanuit de kamers aan de achterkant is er uitzicht op de graven. Wanneer er een begrafenis gaande is zal de familie de boor dus even aan de kant moeten leggen.

Buurtpreventie

En dat is nog niet alles: de omgeving van pension Code Rosé blijkt ook streng beveiligd te zijn. In de straat zijn er meerdere borden geplaatst waar dat wordt aangegeven. Ook hebben buurtbewoners een buurtpreventie-WhatsAppgroep waarin ze elkaar van alles op de hoogte houden. Dus óók waar de Meilandjes mee bezig zijn.

Ramen afgeplakt

Tot nu toe zeggen bewoners nog weinig van de familie gehoord te hebben, zo laten ze weten aan Story. Dit komt omdat Martien en Erica alles hebben afgeplakt zodat er geen pottenkijkers naar binnen kunnen kijken. Maar dat betekent niet dat de familie niet hard aan het werk is. ,,We willen op 1 mei de deuren openen en tot die tijd zijn we hier vrijwel elke dag aan het werk”, zegt Erica in Story. ,,Er kwam laatst al een man aan de deur die vroeg: ‘Wanneer gaan jullie open? Ik wil mijn vrouw verrassen met een overnachting in jullie pension.’ Maar we hebben de tarieven nog niet eens bepaald.”

Tags

FAMILIE MEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck