Pentekening Bennie Jolink in Rijksmuseum

Door: DitjesDatjes
15-07-2019

AMSTERDAM – Bezoekers van het Rijksmuseum kunnen deze zomer een beetje høken. Een pentekening van Normaal-zanger Bennie Jolink is sinds maandag te bewonderen in het Amsterdamse museum. De tekening maakt deel uit van de expositie Lang Leve Rembrandt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voor de zomertentoonstelling, die tot en met 15 september te zien is, lieten honderden amateurkunstenaars zich inspireren door de grote meester. Voor Jolink was Rembrandt altijd al een inspiratiebron. “Hij deed allemaal nieuwe dingen die nog nooit iemand had gedaan.” De zanger, die de kunstschilder portretteerde met wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings, is bescheiden over zijn werk en wil zichzelf vooral niet vergelijken met de meester. “Zoals we dat in de Achterhoek zeggen, ik mag aan zijn pis nog niet ruiken.”

De ets van Jolink hangt op de eerste plek in de tentoonstelling, die uit 575 kunstwerken bestaat. “Nog nooit hebben zoveel levende kunstenaars in het museum hun werk teruggezien”, zei juryvoorzitter Pieter Roelofs. De makers van de in kunstwerken – tussen de 4 en in de 90 jaar oud – lieten zich in hun werk inspireren door de beroemde zeventiende-eeuwse meester. Roelofs: “Misschien staat hier wel een nieuwe Rembrandt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD