Radio-dj’s beweren: ‘Personeel Carré haat Herman van Veen’

Herman van Veen

Herman van Veen wordt volgend jaar maart 75 jaar oud. Dat gaat hij vieren met dertig concerten in Carré. Hoewel veel mensen daar zin in hebben en hij zelf ongetwijfeld ook, is het personeel van het theater er een stuk minder blij mee. Dat beweren twee radio-dj’s.

Applaus

In de BNNVARA-podcast zegt 3FM-dj Noortje Veldhuizen dat de medewerkers bij Carré geen fan zijn van de zanger. ,,Bij Carré haten ze Herman. Hij loopt te pas en te onpas binnen, alsof hij de koning is. Dat vinden ze daar niet leuk.” Noortje weet dat omdat ze vlakbij Carré woont en regelmatig samen met het personeel een peukje rookt. ,,Ik vroeg toen eens naar Herman van veen en toen vertelden ze dat.” Noortje is niet de enige die beweert dan Herman niet populair is. Ook Roelof de Vries, Radio 1-presentator, heeft dat verhaal eens gehoord. ,,Ik heb gehoord dat ze bij Carré een hekel aan Herman hebben omdat die voorstellingen maar duren en duren. Herman van Veen sluit af, komt dan weer terug en gaat dat applaus dan dirigeren. Vervolgens gaat hij weer af en komt hij nog een keer op.” Roelof beweert dus dat Herman wel heel erg van applaus houdt. ,,Hij wacht gerust tien minuten en komt dan nog een keer terug. Terwijl de mensen die daar werken denken: wij willen naar huis!’

Maar weinigen hebben zo vaak opgetreden in Koninklijk Theater Carré. Herman van Veen heeft, als hij de dertig voorstelling gespeeld heeft, maar liefst 580 keer daar op het podium gestaan.