Personeel Queen Elizabeth moet déze bizarre test ondergaan

Door: Charlotte Wijnen
14-10-2021

Werken voor Queen Elizabeth, wie wil dat nou niet? Hoewel het als een droom klinkt om met kost en inwoning in de paleizen te mogen werken, moet je je flink bewijzen. Alles hangt af van een hele bijzondere test…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de paleizen moet het er natuurlijk spik en span uitzien en daarom stelt de Queen hoge eisen aan haar schoonmaakpersoneel. Je zou denken dat ervaring in de schoonmaak- of hospitality branche het allerbelangrijkste is, maar dat is het niet. Je moet een ‘scherp oog voor detail hebben’. En daar blijkt alles vanaf te hangen.

Plaatsen van dode vlieg

En om dat te toetsen, heeft HR-manager Tracey Waterman een speciale test bedacht. ,,Eén van de tests die ik graag doe om te zien of een kandidaat oog voor detail heeft, is het plaatsen van een dode vlieg op de schoorsteenmantel of op het tapijt”, onthult ze in de documentaire Sandringham: Royals at Christmas. ,,Zodra de dode vlieg op zijn plaats ligt, breng ik de kandidaat naar de kamer.”

En dan begint de sollicitatie pas écht. Tracey begeleidt de sollicitanten door de kamer, voert een gesprekje bij de open haard en wacht dan af of de kandidaat de vlieg opmerkt. Alleen wie de vlieg ziet én oppakt, komt in aanmerking voor de baan. ,,Wellicht zal de helft van de kandidaten de vlieg opmerken. Eén op de tien zal zelfs bukken en de vlieg oppakken”, legt ze uit. ,,Dát is de huishoudster die boven de rest uitsteekt. Dan was de inspanning van het sollicitatiegesprek de moeite waard.

Meer DenD