Pestverleden achtervolgt Helga van Leur: ‘Ik ben nog altijd onzeker’

Helga van Leur
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Helga van Leur staat bekend als een sterke persoonlijkheid. Maar doordat ze vroeger gekweld werd door pesters heeft ze ook een hele andere kant. ,,Na al die jaren voel ik me nóg onzeker.”

‘Ik kreeg het te verduren’

Hoewel Helga van Leur helemaal geen carrière in de schijnwerpers ambieerde, werd ze ooit uitgeroepen tot ‘Beste Weervrouw Wereldwijd’. Maar achter de zelfverzekerde houding die wij alsmaar op tv zien, zit nog een andere Helga verscholen.

Vroeger werd ze namelijk gekweld door pesters, waar ze het soms nog steeds moeilijk mee heeft. In de derde klas van de lage school begon de ellende. Hoewel Helga nog een verlegen meisje was, nam ze het op school steeds op voor een gepeste vriendin. ,,Ik bleef die vriendschap trouw, maar het gevolg was dat ik het ook te verduren kreeg”, vertelt Helga in het KRO PCOB Magazine.

Vooral in groepen onzeker

Scheldpartijen werden alsmaar erger en Helga haar spullen werd afgepakt en stukgemaakt. De impact van de pesterijen is zo groot, dat ze er nu nog steeds last van heeft. ,,Ik kan me nu, na al die jaren, nóg onzeker voelen, vooral in groepen.”

Maar de mensen om haar heen proberen haar hierbij te helpen. Wanneer ze een ‘onzeker momentje’ beleeft, denkt ze aan de woorden van haar oma: ‘Er is altijd iets blauws in de lucht.’ En echtgenoot Bert Smit steunt haar ook door dik en dun, hij zei eens tegen haar dat ze gepest werd omdat ze zo bijzonder is.

Tags

HELGA VAN LEUR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck