Peter de Bie: ,,Dit is mijn omroep niet meer”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

Drie maanden hield hij zijn mond stijf dicht terwijl hij het middelpunt van een mediarel was. Maar radiopresentator Peter de Bie (67), die ook echtgenoot van Dieuwertje Blok is, spuwt nu eindelijk zijn gal.

Afgelopen herfst stelde Avrotros de presentator op non-actief wegens een vertrouwensbreuk. De omroep was woest toen bleek dat omroep Max bij NPO het voorstel had ingediend om net zo’n programma te maken als Nieuwsshow, met dezelfde twee presentatoren.

We waren elkaar zat

Volgens Peter de Bie is alles misgegaan door slecht leiderschap bij de Avrotros-radio. Het conflict ontstond over De Bies opvolging. Eigenlijk zou Peter dit najaar al opstappen omdat leidinggevenden hamerden op zijn slechte gezondheid. ,,Ik functioneerde prima maar begreep dat het tijd werd voor een ander. We waren elkaar zat”, aldus De Bie in Volkskrant.

Echter, de opvolger die door de directie naar voren werd geschoven viel bij niemand in goede aarde. Drie andere kandidaten, die de presentatoren wel bevielen, zijn uiteindelijk niet door de directie benaderd. De Bie ging verhaal halen bij directeur Van Stade, die volgens hem scheldend en schreeuwend voet bij stuk hield.

Opdonderen

Het was De Bie die naar omroep Max ging en de rest is geschiedenis. De overname slaagde, ook dankzij de NPO-zendermanager. ,,Niemand durft zich te verzetten vanwege alle bezuinigingen. Als het je niet zint kun je opdonderen. Gelukkig grijpt de NPO dan in.”

Hij kijkt uit naar de doorstart van de show die bij Max een nieuwe naam krijgt: Nieuwsweekend. De oude naam was eigendom van Avrotros.

,,Als mijn contract afloopt over drie jaar, ga ik met pensioen. Ik vind het wel vervelend dat ik zonder normaal gesprek word weggestuurd. Mijn enige troost is dat dit niet gebeurt bij de Tros, maar bij Avrotros. Dit is mijn omroep niet meer.”

 

 

Tags

AVROTROSPETER DE BIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck