Peter Gillis doet schokkende onthulling: ‘Ik sta op dodenlijst’

Peter Gillis staat op dodenlijst
Door: Charlotte Wijnen
28-10-2021

Peter Gillis heeft een schokkende onthulling gedaan. Hij vertelt dat hij op een dodenlijst staat en sinds dit bekend is wordt hij goed beveiligd en draagt hij een alarmknop.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is ongeveer een jaar geleden dat Peter zich moest melden bij het politiebureau en te horen kreeg dat hij op een dodenlijst staat. Dat onthult hij volgens het AD in zijn biografie die volgende week uitkomt. Wie het op de multimiljonair gemunt heeft is niet duidelijk.

‘Ik kijk altijd over mijn schouder’

De eerste weken na dit onheilspellende bericht bleven Peter en zijn vriendin Nicol om de beurt ’s avonds wakker. Toch proberen ze nu weer door te gaan met hun dagelijkse leven. ,,Ik blijf niet in een hoekje bibberen. Maar ik kijk wel altijd over mijn schouder, dat doe ik al mijn hele leven. En ik stop niet als ik het niet vertrouw”, legt hij uit in het AD.

Peter weet nog altijd niet wie het op hem gemunt heeft. ,,Het had zeker niets met de tv-serie te maken. Via een Belgische rechercheur hoorde ik iets over een motorbende en iemand die eind dat jaar vrij zou komen. Maar ik weet nog steeds niet wie erachter zit.”

En hoewel hij niet bang aangelegd is, krijgt hij wel de nodige beveiliging. Zo draagt hij een veiligheidsknop voor het geval hij in gevaar is. Ook is er een flink alarmsysteem in zijn woning geïnstalleerd dat doet denken aan een mijnenveld.

Meer DenD