Financiële problemen voor Peter Gillis? Gedwongen verkoop villa

Peter Gillis moet villa gedwongen verkopen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Peter Gillis heeft vorig jaar voor 4,5 miljoen euro een Belgische miljoenenvilla hebben gekocht die ooit eigendom was van de vermoorde Nederlandse zakenman Marcel van Hout. Nu blijkt er beslag te zijn gelegd op de villa en staat het optrekje op een veilingsite.

Op televisie lijkt Peter Gillis alles voor elkaar te hebben: meerdere vakantieparken, villa’s én een kasteel staan op zijn naam. Maar daar komt nu verandering in.

In de veiling

Omdat het kasteel nog gerenoveerd moest worden, kocht Peter in december 2021 een villa in Pelt, waar hij en Nicol tijdelijk hun intrek zouden nemen. Peter zou er maar liefst 4,5 miljoen euro voor hebben neergelegd. Het kasteel staat slechts een paar kilometer verderop: ideaal dus.

Maar nu staat de villa ineens op een Belgische veilingsite. Het openingsbod is 1.875.000 euro, een hoop minder dan Peter zou hebben betaald. Krijgt hij het optrekje niet verkocht, of is er wat anders aan de hand?

Gedwongen verkoop

Op de veilingsite valt te lezen dat het om een proces-verbaal van toewijzing gaat. Er blijkt beslag te zijn gelegd op de villa door Belgische justitie. Het gaat hier dus om een gedwongen verkoop.

Het proces-verbaal is opgemaakt tijdens een controle vorige maand. Er zou een bouwmisdrijf zijn gepleegd en de installatie van de elektra voldoet niet aan de voorschriften van het reglement.

‘Peter nept de boel’

De afgelopen tijd lijkt Peter niet meer de wind in de rug te hebben. Hij wordt ervan beschuldigd Nicol te hebben mishandeld en ook met zijn vakantieparken lijkt het bergafwaarts te gaan. Nadat het vorig jaar klachten regende, beloofde Peter alles op te knappen.

Maar volgens een insider zijn de parken nog net zo vies als voorheen en nept Gillis de boel. Er zou vaak helemaal niet gefilmd te worden op een Oostappen Vakantiepark, maar op Domein de Bever in Achel. ,,Dit is dus de locatie waar gefilmd is, en dus niet op één van zijn parken. Eén grote poppenkast”, vertelde de insider in gesprek met RealityFbi, die een foto van de locatie deelde.

Tags

FAILLIETGILLISNICOL KREMERSPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck