Peter Gillis vertelt over FIOD-inval: ‘Ze vonden een pistool in mijn la’

Peter Gillis had pistool in la
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In de realityserie Massa is Kassa zien we altijd een vrolijke Peter Gillis, maar ook hij heeft te maken met kopzorgen. Hij blikt terug naar één van die momenten. ,,Drie jaar geleden had ik een inval van de FIOD, dat heeft wel wat met mij gedaan.”

Op televisie zien we alleen de lollige Peter, maar hij heeft ook een andere kant. ,,Op televisie ben ik voornamelijk de vrolijke man, maar ik heb ook momenten dat de stress mijn stemming bepaald”, aldus Peter in weekblad Privé. ,,Je moet eens weten met wat voor problemen je soms te maken krijgt met vijfhonderd mensen in dienst.”

‘Ik ben niet bang voor de uitkomst’

Peter blikt terug naar één van die momenten. ,,Drie jaar geleden had ik een inval van de FIOD, dat heeft wel wat met mij gedaan. Met enorm machtsvertoon stonden ze voor ons neus.”

Elke kast werd geïnspecteerd en elk laatje werd opengetrokken. ,,Laten ze nou ook nog eens een pistool vinden in mijn bureaula”, aldus Peter. ,,Er is nooit een eindrapport geweest, dat zal misschien nog eens komen. Ik ben niet bang voor de uitkomst. Ik heb geen dubbele agenda’s.”

Waarom had Peter een pistool?

Maar waarom was de ondernemer in het bezit van een pistool? ,,Dat lag al 25 jaar in mijn bureaula. Ooit heb ik dat wapen van een lastige Duitse toerist afgepakt. Nooit heb ik dat ding met één vinger aangeraakt. Waarom ik het nooit heb weggedaan, weet ik ook niet”, legt hij uit. ,,Het was nu erg vervelend dat het werd gevonden.”

Gelukkig leek na het onderzoek het verhaal van Peter te kloppen. ,,Maar ik moest wel voorkomen. Dat liep met een sisser af.”

Tags

GILLISPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck