Peter Jackson verdedigt lengte van 7 uur durende Beatles-docu

Door: DitjesDatjes
29-11-2021

Peter Jackson is van mening dat zijn documentaire over The Beatles niet ingekort had kunnen worden. De driedelige serie, die sinds vorige week te zien is bij Disney+, duurt in totaal ruim zeven uur omdat de regisseur bang was om belangrijke dingen weg te laten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In The Beatles: Get Back wordt de Britse groep gevolgd tijdens de opnames van het album Let It Be, de laatste plaat die van de mannen verscheen voor hun breuk in 1970. De Lord of the Rings-regisseur had voor de film toegang tot meer dan vijftig uur beeldmateriaal. Hoewel het gros van de recensies over de documentaire positief is, is er ook kritiek op de lengte ervan.

“Ik wilde niets weglaten waarvan ik dacht dat het belangrijk was”, zegt de regisseur daarover tegen het Britse muziekblad NME. “Ik had het gevoel – en dat is hoe ik ernaar kijk als Beatles-fan – dat alles wat ik niet in de film zou stoppen weer vijftig jaar in een kluis zou verdwijnen. Ik zag en hoorde al deze fantastische dingen. Ik dacht: mijn God, mensen moeten dit zien. Dit is geweldig.”

Disney had wel liever gehad dat al het gescheld van The Beatles eruit was geknipt. Paul McCartney en Ringo Starr, de twee nog levende bandleden, wisten de studiobazen te overtuigen dat niet te doen. “Paul omschrijft de documentaire als erg rauw”, zegt Jackson. “Hij zei tegen me: het geeft heel goed weer hoe we toen waren. Ringo zei: dit is de waarheid. Ze vinden het heel belangrijk dat de waarheid wordt verteld. Ze willen niet dat die wordt verbloemd of verdraaid.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD