Peter van der Vorst: ‘Kijkcijfers GTST zijn niet slecht’

Door: Tanja Brouwer
13-12-2019

Steeds minder mensen kijken naar Goede Tijden, Slechte Tijden, terwijl de kritiek lijkt te groeien. Toch is de programmadirecteur van RTL, Peter van der Vorst, niet in paniek. Hij is dan ook niet van plan om de soap, die in oktober 2020 haar dertigjarige jubileum viert, drastisch te gaan veranderen.

Uitzendtijd

,,De serie scoort niet slecht, het is alleen minder gaan scoren. We moeten dat bijstellen”, zegt Peter tegen Nu.nl. Aan de uitzendtijd gaan sleutelen is hij dan ook niet van plan. De soap blijft dus ook de komende jaren gewoon om 20.00 uur te zien.

Toch zijn er ook een aantal dingen veranderd, want ontkennen dat er steeds minder kijkers zijn kan Peter ook niet. Er zijn al een aantal acteur uit de serie geschreven, maar ook zijn er een paar oude bekenden teruggekeerd naar Meerdijk. Dat is echter niet genoeg. ,,Het hangt af van de verhaallijnen, we zijn langzaam bezig met bouwen. Dat klinkt misschien als een cliché, maar het is wel zo. De cijfers zijn nu gestabiliseerd, dat is prettig. Die trekken zelfs weer een beetje aan. En vanaf hier willen we langzaam gaan stijgen.”

Videoland

De uitzendtijd aanpassen is tegenwoordig ook helemaal niet meer nodig om meer kijkers te trekken. Volgens Peter kijken namelijk veel mensen ‘uitgesteld’, dus via Videoland. ,,Dat zijn aantallen die we nooit bekendmaken, maar je moet aan een paar honderdduizend denken. Dat stijgt ook.”

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen