Pfaffs moeten leven van ‘schamel pensioentje’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een aantal jaar geleden konden Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen nog alles kopen wat hun hartje begeerde. Door Jean-Maries voetbalcarrière en de docusoap waarin de hele familie te zien was, stroomde het geld binnen. Maar nu, jaren later, zien de zaken er anders uit. De vaste lasten betalen is voor het beroemde stel al een uitdaging.

Fooi

,,Het is niet zo dat we morgen geen brood meer kunnen kopen, maar we zullen in de toekomst wel op de kleintjes moeten letten”, zegt Carmen tegen weekblad Weekend. ,,De tijd dat we op een zomerse dag een terrasje konden pikken, is voorgoed voorbij. Daar is geen geld meer voor.” Hun financiële situatie werd pas duidelijk toen Jean-Marie begin deze maand 65 jaar oud werd, en ze het bedrag van zijn pensioen zagen waar ze vanaf januari recht op hebben. ,,De Belgische staat moet zich rot schamen dat ze mensen die hun hele leven keihard hebben gewerkt en altijd netjes premie hebben afgedragen, op het moment dat ze eindelijk hun welverdiende rust kunnen gaan genieten, afschepen met een fooi. Want een fooi is het.”

Lezingen

Carmen vertelt dat ze niet eens twee keer per maand ‘fatsoenlijk’ uiteten kunnen. Helaas is er dus nog maar weinig geld over van hun succesvolle dagen. ,,Natuurlijk hebben we met onze docusoap geld verdiend, maar daar hebben we ook naar geleefd”, legt Carmen uit. ,,Bovendien was het lang niet zoveel als iedereen altijd beweerde.”

Het zit niets anders op; het stel moet blijven werken. ,,Hij wordt gelukkig nog heel vaak gevraagd voor het geven van lezingen in binnen- en buitenland”, zegt Carmen. Uiteindelijk hopen Jean-Marie en Carmen dat ze genoeg geld hebben om rustig van hun oude dag te kunnen genieten.

Tags

ARMCARMEN PFAFFGELDJEAN-MARIE PFAFFMILJOENENPENSIOENRIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck