Pierre Kartner leed aan botkanker: ‘Er was geen hoop meer’

Pierre Kartner leed aan botkanker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De eerder deze maand overleden Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, leed aan botkanker. Dat vertelt zijn zoon Walter in gesprek met weekblad Privé. ,,Voor mijn vader was er geen hoop meer.”

Pierre verdween twee jaar geleden plotseling volledig uit beeld. Vrienden konden geen contact meer met hem krijgen en niemand wist wat er aan de hand was. Walter vertelt dat zijn vader de angst had om corona te krijgen, maar een jaar later werd hij met een andere ziekte gediagnosticeerd.

Vreselijk bericht

,,Hij was getroffen door die enge ziekte, waarvan je de naam liever niet noemt… Ja, kanker, botkanker”, vertelt Walter aan Privé. ,,Het begon met rugklachten, waarna hij al vrij snel te horen kreeg dat hij er rekening mee moest houden dat er niets meer aan te doen was.”

De ziekte had zich door zijn hele lichaam verspreid. ,,Mijn vader legde zich wonderbaarlijk snel bij dat vreselijke bericht van de specialist neer – zoals hij altijd zei wanneer er iets tegenzat in het leven: ’Er zijn zaken die zijn zoals ze zijn.”’

‘Hij was positief’

De pijn werd steeds heviger; toch klaagde Pierre niet. Volgens Walter probeerde zijn vader tot het laatst zo veel mogelijk van het leven te genieten. ,,Hij droeg zijn lot gelaten. Omdat herstel er niet meer inzat betekende dat ook het einde van zijn carrière. Ook dat accepteerde hij. Zover dat ging, genoot hij nog wel van het leven. Dat was ook mijn vader. Hij was positief.”

Indrukwekkend

De wereld van Pierre was klein geworden, maar ook daar klaagde hij niet over. Hij was nog lang mobiel, volgde het nieuws op zijn tablet en keek elke avond naar de televisie. ,,En hij maakte ook nog wel muziek. Dan kroop hij af en toe achter zijn keyboard om liedjes te schrijven”, vertelt Walter.

Soms had Pierre ook mindere dagen. ,,Maar papa was nooit depressief. Uiteindelijk is hij gewoon thuis gestorven. Voor mij was dat een indrukwekkend moment. Terwijl ik dit vertel, hoor ik opnieuw hoe hij zijn laatste adem uitblies…”

Tags

PIERRE KARTNER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck