Pierre van Hooijdonk is in rouw

De vader van oud-voetballer Pierre van Hooijdonk is overleden. Dat maakte hij zondagavond in een twitterbericht bekend. Jan van Hooijdonk was niet zijn biologische vader maar heeft wel altijd voor hem gezorgd.

„Dankjewel voor alle liefde die je ons gegeven hebt. Je was een geweldige man, een liefdevolle vader, een fantastische opa. Je had een enorme vechtlust, maar dit gevecht kon je niet winnen. Je hebt een andere reis voor de boeg, maar helaas kom je niet meer terug. Rust in Vrede”, schrijft Pierre bij een reeks foto’s op Twitter.

Biologische vader

Jan was niet de biologische vader van Pierre maar hij heeft hem wel opgevoed. Jan trouwde met Pierres moeder Corrie terwijl zij zwanger was van haar ex. Pierre heeft zijn biologische vader nooit gekend. Zijn moeder Corrie overleed in maart 2016.

Voetballen in de genen

In de familie van Hooijdonk zit het voetballen in de genen. De zoon van Pierre is namelijk ook profvoetballer. Sidney van Hooijdonk speelt voor NAC Breda in de eredivisie. Zelf speelde Pierre voor clubs als Vitesse, Feyenoord, Fenerbahce en Benfica. Van Hooijdonk werd onder andere in 1998 met het Nederlands elftal vierde bij de Uefa World Cup.