Pieter van Vollenhoven: ‘Louis was een vriend om nooit te vergeten’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,Met heel veel verdriet heb ik vernomen, dat mijn vriend Louis van Dijk is overleden”, zo reageerde Pieter van Vollenhoven op het bericht van de dood van meester-pianist Louis van Dijk. ,,Van 1986 tot 2003 hebben wij met de Gevleugelde Vrienden opgetrokken en onze concerten hebben bijgedragen aan de start vd Slachtofferhulp in ons land. Louis was een vriend om nooit te vergeten.

Louis van Dijk, een van de bekendste pianisten van Nederland, werd 78 jaar oud.

Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, deed ooit een beroep op van Dijk en Pim Jacobs om als trio ‘ gevleugelde vrienden’ met concerten geld in te zamelen voor Fonds Slachtofferhulp. Meer dan zeventien tien jaar waren ze zeer succesvol.

De klassiek geschoolde Van Dijk was virtuoos achter het klavier. Hij begeleidde in het verleden vele artiesten van naam, onder wie Ramses Shaffy en ook de onlangs overleden Liesbeth List. Maar ook jazz was een van zijn grote kwaliteiten.

Van Dijk was van de Avro-generatie met Willem Duys, Pim Jacobs, Rita Reijs en het Loosdrecht festival. Hij speelde samen met Daniël Wayenberg, Dizzy Gillespie, Jean ‘Toots’ Thielemans, Cor Bakker en vele, vele anderen. Zijn oeuvre is enorm en hij kreeg daar ook talloze prijzen voor.

Drie jaar geleden kreeg Van Dijk de diagnoge Alzheimer en verbleef in het Rosa Spier Huis in Laren. Dat is een verzorgingstehuis voor artiesten en acteurs. Zijn dochter Selma van Dijk is bekend als SBS-presentatrice.

Tags

PIETER VAN VOLLENHOVEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck